Kako utjecati na smanjenje broja komaraca?

U određenim uvjetima na prekobrojnu pojavu komaraca ne možemo utjecati  bez stručne pomoći i  intervencije, no postoje i oni uvjeti koji pogoduju razvoju broja komaraca, a upravo smo mi ti koji ih omogućavamo ovim nametnicima.
Osnovno je u blizini kuće potražiti i ukloniti mjesta na kojima se legu i razvijaju.Potrebno je ukloniti nakupljenu vodu oko kuće, isprazniti ili zatvoriti sve spremnike za vodu, ukloniti sve nepotrebne prazne posude za cvijeće i ostale predmete u kojima se može sakupljati i taložiti voda (stare gume, najloni,itd). Također, važno je održavati oluke na krovovima i hermetički zatvoriti septičke jame.
Pored ovih praktičnih mjera poželjno je i poraditi na uređenju zelenih površina , te oplemeniti prostor sa biljkama koje su prirodni saveznici u borbi protiv insekata(ružmarin, bosiljak, lavanda, citronela, geranium, mačja metvica, mirisna kunica i Tulbaghia violacea).
U boravku u prirodi korisno je znati koje stvari privlače komarce, pa bi ih trebalo izbjegavat:
1.    Tamna odjeća –privlači komarce stoga je izbjegavajte prilikom boravka u prirodi
2.    Tamno lišće – prilkom roštiljanja, kampiranja i slično izbjegavajte mjesta blizu drveća sa tamnim lišćem
3.    Mliječna kiselina – naše tijelo ispušta mlijčnu kiselinu nakon vježbanja ili konzumiranja slane hrane
4.    Cvjetni i voćni mirisi – kozmetika poput parfema, šampona, lakova za kosu i slično može sadržavati mirise koji privlače komarce
5.    Temperatura kože – hladnija temperatura tijela privlači komarce, naročito su izložene hladne ruke i noge
6.    Vlaga – komarce općenito privlači voda i vlaga, ali ne samo u okruženju već i na Vašem tijelu, komarce će privući i male količine zbnoja s Vašeg tijela

Brzi kontakt

Adresa:
Gnojnice bb (Kraljević), 88201 Blagaj
Tel:
+387 36 584 260
Fax:
+387 36 584 260
Website:
www.agrariacoop.com
Email:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ukratko o nama

Agrariacoop sanitarna zaštita d.o.o. Mostar osnovana je 1994.godine. Osnovna djelatnost poduzeća je pružanje usluga iz domena dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije.

Povežite se